Medya ve Sinema-TV

Mannu Çanakkale'de filminin gala gösterimi yapıldı

Mannu Çanakkale'de filmi, sevimli bir koala olan Mannu'nun, sahibi William ile birlikte Avustralya'dan Çanakkale'ye uzanan macera dolu eğlenceli serüvenini konu alıyor.

Mannu Çanakkalede filminin gala gösterimi yapıldı

Cumhuriyet'in 100. yılında "Çanakkale Zaferi"ni farklı ve anlamlı bir dille izleyiciye aktaran yapım, TRT Çocukun uzman psikologları, çocuk gelişim uzmanları ve içerik editörlerinin de katkılarıyla üç boyutlu animasyon türünde hazırlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Çanakkale Tarihi Alan Başkanlığı'nın da desteklediği film, 14 Nisan'da sinemalarda minik izleyicilerle buluşacak.

"Mannu Çanakkale'de" filminin konusu özetle şöyle: "Mannu, Avustralya'da yaşayan sevimli ve evcil bir koaladır. Sahibi William'ın büyük dedesi ise Çanakkale'de savaşmıştır. William, 'Anzak Günü' anma törenlerine katılmak için bir gemi ile yola çıktığında Mannu da gizlice onun sırt çantasına saklanır. William'ın dedesinden ona hatıra kalan madalyonun kötü adamlar tarafından çalınmasıyla Mannu, madalyonu kurtarmak için William'dan ayrı düşer. Mannu böylece kendini hiç bilmediği bir ülkede ona eşlik eden polis teşkilatı mensubu Ayşe, köpeği minik, kedi Boncuk, Cevher Nine, peşindeki Hary ve Gary'nin de dahil olduğu bir maceranın içinde bulur. "

Galaya konuk olan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy,, "Mannu Çanakkale'de" filminin fragmanlarından yola çıkarak prodüksiyon kalitesini beğendiğini, Türk film ve animasyon sektörünün gelmiş olduğu noktanın memnuniyet verdiğini belirtti.

TRT Çocuk Kanal Koordinatörü Bora Durmuşoğlu, geçen yıl TRT ortak yapımı 7 animasyon sinema filminin vizyona girdiğini ve yaklaşık 4 milyon izleyiciye ulaşarak güzel bir başarı elde ettiğini söyledi.

Filmin genel yönetmeni Nurullah Yenihan, filmin Çanakkale ruhunu çocuklara aşılamak gayesiyle yola çıktıkları özel bir proje olduğunu anlattı.

Yorumlar